Glamping på Møllen

Krusmølle ved Aabenraa har fået LAG midler til at etablere 8 glampingvogne samt en toiletbygning.

Glamping – Glamourøs Camping – er unik camping i naturen, men med samme komfort som et luksushotel. Glampingpladsen består af 8 vogne på hjul samt en toiletvogn. Vognene er istandsat og indrettet som små hotelværelser og står smukt og uforstyrret på Krusmølles grund. Essensen i ”Glamping på Møllen” er at imødekomme en stigende efterspørgsel og manglende kapacitet i turismesektoren ved at skabe enestående overnatningsoplevelser.

Projektet imødekommer gæsternes ønsker og behov, og er med til at skabe udvikling, innovation og arbejdspladser. Målet med projektet har været, at ”Glamping på Møllen” satte Sønderjylland/Aabenraa på landkortet med Danmarks første rigtige glampingplads.

De totale udgifter udgjorde 526.768 kr. finansieret ved 235.000,00 kr. via LAG Sønderborg-Aabenraa og 291.768,00 kr. via egenfinansiering. 

 Se mere på www.krusmoelle-glamping.dk, eller mobil 21295519.

Aktiv Spot

Lokalforeningen for Kollund, Sønderhav og Rønshoved er en paraplyorganisation og hører under “Bov Lokalråd” i Aabenraa Kommune. Aktiv Spot er èt af foreningens projekter, der giver mulighed for aktivitet og fællesskaber for mennesker i alle aldre med forskellig formåen. LAG Sønderborg-Aabenraa har støttet etableringen af dette lege- og fitnessområde ved Flensborg Fjord, ved Kollund Lillestrand.

Lokalforeningen har indtil videre etableret 3 hjertestier, opsat infostander, startet en vinterbadeklub, etableret en hundeskov og plantet 6000 træer i et område, der skal udvikles med shelters m.m.

 De totale udgifter udgjorde 465.588,66 kr. finansieret med 227.614,00 kr. via LAG Sønderborg-Aabenraa, 100.000,00 kr. fra Norlys Vækstpulje, 50.000,00 kr. fra Sydbank Fonden, 92.615,98 kr. fra Aabenraa Kommune og 4.641,32 kr. i egenfinansiering.

Kontakt Mie Damgaard, Lokalforeningen for Kollund, Sønderhav og Rønshoved, tlf. 61147363 eller via Facebook.

Handicapvenlige faciliteter

Mommark Marina på Als har fået LAG midler til at etablere en rampe, der letter adgangen til stranden betydeligt for gangbesværede og kørestolsbrugere.

Målet har været at give flere personer og især gangbesværede og handicappede personer mulighed for at benytte den dejlige strand og badebroen, som adgangsrampen er i forbndelse med.

Rampen er placeret, så brugere ikke alene får adgang til stranden og badebroen, men også nemt kan flytte sig fra stranden til kiosk og restaurant og retur igen. Og der er direkte adgang til rampen fra parkeringspladsen.

Projektet har – udover LAG midler – også fået støtte fra Norlys Vækstpulje, Broager Sparekasse, BHJ Fonden samt HC Maskinstation og Anlæg.